Blockade Records

est 2008

ARTISTS

Dexon (DJ exAlone) 

DJ / MC / BEATMAKER / PRODUCER

Ο Dexon (Dj exAlone) γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα το 1992. Πήγε σχολείο και μέχρι το 2005 άκουγε απλά μουσική από το ραδιόφωνο και έγραφε σε κασέτες μαζί με τον αδερφό του τα αγαπημένα τους τραγούδια. Τον Νοέμβρη του ίδιου έτους άκουσε ουσιαστικά για πρώτη φορά rap κομμάτια από έναν ξαδερφό του τυχαία. Μετά από έναν χρόνο άρχισε να ασχολείται με το hip-hop κι αυτός και ήθελε να κάνει δικά του κομμάτια. Έτσι, μαζί με τον Jasma που γνώρισε στο Γυμνάσιο δημιούργησαν ένα μουσικό σχήμα, τους Ebargo Crew. Φτάνοντας στο 2008, και συγκεκριμένα τον Ιούλιο, ιδρύθηκε από τον ίδιο μια στέγη για τα άλμπουμ τους, μια hip-hop ομάδα, ένα "label": Η Blockade Records!

Τον Σεπτέμβριο του 2009 κυκλοφόρησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο "Γύρνα Σελίδα" και τον Μάιο του 2015 έβγαλε τον δεύτερο δίσκο του, το "Εις Θάνατον".


Συνέχεια βιογραφίας εδώ

Έψιλον

DESIGNER / GRAFFITI ARTIST / ANIMATOR
Ο Γιάννης Ερμίδης γνωστός και ως Έψιλον γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991. Είναι απόφοιτος της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών ΟΡΝΕΡΑΚΗΣ και ασχολείται κυρίως με τo graphic design, τα comic και το graffiti. Έχει πάρει μέρος σε αρκετά φεστιβάλ κόμικς και γκράφιτι, διαγωνισμούς γελοιογραφίας και σκίτσου. Είναι ενεργός graffiti artist από το 2010 μέχρι σήμερα. Από το ’15 δουλεύει σε μια διαφημιστική εταιρία ως junior designer. Στο Comicdom con Αthens του 2013, παρουσίασε το πρώτο φανζιν, (σε συνεργασία με το φίλο και συνάδελφο Γιώργο Μουνδρουκα) με τίτλο «The abominates» και στο Comicdom του 2015 παρουσίασε ένα sketchbook με τίτλο «Doodles inside my head». Αυτή τη περίοδο ετοιμάζονται 2 ακόμα φανζινακια, το «The abominates: Worse than hell» και το «Zu & Zuni».

Μουσικό Στίγμα

MC'S
Οι Μουσικό Στίγμα είναι Ελληνικό ραπ συγκρότημα από την Πάτρα. Δημιουργήθηκε το 2012 και αποτελείται από τους Αμετανόητο Δικαστή και Εξαιρετικά Εύφλεκτο. Το 2014 εντάχθηκαν στο δυναμικό της Blockade Records από όπου κυκλοφόρησαν την ίδια χρονιά ένα ep με τίτλο ''Τρόπος Έκφρασης'' και ένα άλμπουμ με τίτλο ''Ρώσικη Ρουλέτα'' το 2015.

.

Νηνέμια

SINGER
Η Νηνέμια πρωτοεμφανίστηκε στο δίσκο του Dexon "Κάτι για τον δρόμο" το 2017 στο κομμάτι "Καθώς κυλάει ο χρόνος" συνυπογράφοντας και τους στίχους του τραγουδιού. Από μικρή της άρεσε να τραγουδάει, χωρίς όμως να ασχοληθεί ποτέ επαγγελματικά. Το hit single της είναι το "Ταξίδι Φαντασίας" σε συνεργασία με τον Dexon, όπου κυκλοφόρησε σε digital μορφή και θα κοπεί σε 7'' βινύλιο (!), καθώς συμπεριλαμβάνεται και στο δίσκο "Δέκα έτη φωτός" που κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2018.
Έχει δικό της brand name με χειροποίητα κοσμήματα, το "Τσουπ-Τσουπινένιο", όπου έχει πραγματοποιήσει αρκετές εκθέσεις στην Πάτρα.

Ex.F / Εξαιρετικά Εύφλεκτος

MC
Ο Εξαιρετικά Εύφλεκτος αποτελεί το 1/2 των Μουσικό Στίγμα.

Αμετανόητος Δικαστής

MC /  LYRICIST
Ο Αμετανόητος Δικαστής γεννήθηκε το 1995 στην Πάτρα. Είναι Έλληνας ράπερ, σόλο καλλιτέχνης αλλά και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Μουσικό Στίγμα.

Deadbeat Escapement

Art rock band
Οι Deadbeat Escapement συνδιάζοντας τον ήχο τους με video art, installations, θέατρο και λογοτεχνία, έχουν όλα τα χαρακτηριστικά μιας Art Rock μπάντας. Οι ήχοι τους ακολουθούν τα χνάρια των Pink Floyd, David Bowie, The Verve, Peter Gabriel, Roxy Music, Genesis, Fugazi και King Crimson.
Μετά από μια πολύχρονη διαδρομή, κυκλοφορούν την πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική τους δουλειά “Contradiction” το Μάρτιο του 2013 με την EMG Records, ενώ η νέα τους δουλειά “The Perpetual Blink” κυκλοφόρησε τον Νοέμβρη του 2016 σε συλλεκτική κοπή 200 λευκών βινυλίων 175gr από την Blockade Records.
Αποτελούνται από τους:
Ιωάννης Κοψίνης (drums)
Τρύφωνας Τρυφωνόπουλος (guitars)
Γιώργος Ζωγράφος (bass),
Κώστας Καούρης (guitars, vocals)
Φανη Τσαιλάκη (vocals, acoustic guitar)

Woodi

B-BOY / DJ
Γεννημένος το 1991, ο Γιάννης ή Woodi όπως είναι το καλλιτεχνικό του όνομα, ασχολήθηκε από μικρή ηλικία με το breakdance. Είναι δημιουργός των Faceless crew και ήδη από το 2007 άρχισε να παίρνει μέρος σε αρκετούς      b-boying διαγωνισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2017 ξεκινάει να κάνει τα πρώτα του βήματα στο Djing, έχοντας τα πικάπ σαν δεύτερή του αγάπη και τον Dexon να τον συμπεριλαμβάνει επάξια στην οικογένεια της Blockade Records!